Muilkorven

 

Maat Lengte Omtrek neus Voorbeeldrassen

 

1 8 cm 23 cm Jack Russell Terriër, Yorkshire Terriër, Dwergpoedel, € 15,50

Bichon Frisé, Teckel, Maltezer

 

2 10 cm 30 cm Beagle, Cocker Spaniel, Cairn Terriër, Fox Terriër, € 18,50

Cavalier King Charles Spaniel, Dwergschnauzer

3 11 cm 34 cm Staffordshire Bullterriër, Australische Herder, Vizsla, € 21,50

Bearded Collie Border Collie, Schnauzer

 

4 12,5 cm 36,5 cm Dalmatiër, Pointer, Pitbull Terriër, Kerry Blue Terriër, € 24,50

Elandhond

 

5 14 cm 42 cm Herdershonden, Labrador, Retriever, Airdale Terriër, € 27,50

Basset, Chow Chow, Dobermann, Weimeraner

 

6 14,5 cm 45 cm Riesenschnauzer, Rottweiler, Duitse Dog, Mastiff, € 30,50

Newfoundlander, Ierse Wolfshond

Let op:

De muilkorf moet groot genoeg zijn dat de hond probleemloos zijn bek kan openen en kan hijgen. Tussen het voorste deel en de neus moet een opening van 1 cm zitten. De genoemde voorbeeldrassen zijn alleen een indicatie voor de geschikte maat. Dit kan per hond en vorm van de snuit afwijken.

Muilkorf Baskerville Ultra is vervormbaar en kan optimaal worden aangepast aan de vorm van de snuit van uw hond. Om de vorm aan te passen, de muilkorf 4-5 minuten in 70-80 °C water houden en dan aanpassen aan de vorm van de snuit van uw hond.

 

Advies ter gewenning:

Verwacht niet dat de hond de muilkorf vanaf het begin probleemloos accepteert. Plan een gewenningsfase van meerdere weken in. Aanvankelijk dient de muilkorf slechts enkele minuten gedragen te worden. Stap voor stap kan de draagtijd verlengd worden. Overweldig de hond niet, dan kan tot complete afwijzing leiden.

S.C.S.P.

Second Chance Staffords and Pitbulls

Muilkorven

Extreem robuuste, ergonomisch gevormde muilkorf van hoogwaardig kunststof voor het hoogste draagcomfort. Neopreen voering en drie bevestigingsmogelijkheden voor maximale veiligheid.

 

De zorgvuldig ontwikkelde muilkorf Baskerville Ultra combineert maximale veiligheid met het hoogste draagcomfort voor jouw hond. De muilkorf is gemaakt van hoogwaardig kunststof, dat niet alleen extreem robuust en duurzaam is, maar ook buigzaam. Daarnaast voelt het aangenaam warm en zacht aan. De hond kan normaal ademen, drinken en zelfs uit de hand eten.

De Baskerville muilkorf heeft drie bevestigingsmogelijkheden voor een stevige houvast zonder verschuiven. Een riem met voorgeboorde gaatjes en metalen gesp zorgt ervoor, dat de muilkorf snel en veilig achter het hoofd te sluiten is. Onder de kin bevindt zich een lus, waar de normale halsband van de hond doorheen te rijgen is voor een extra bevestigingspunt. Het is ook mogelijk de extra veiligheidsriem bovenaan de muilkorf te bevestigen en met behulp van een karabijnhaak achter de nekriem te bevestigen.

 

Voor het hoogste draagcomfort is de muilkorf ergonomisch gevormd. De riem is onderaan de kin en aan de zijkanten zacht met neopreen gevoerd.

 

Let op: Het dragen van een muilkorf moet voor de hond een dagelijks iets zijn en geen straf. De hond met er langzaam en behoedzaam aan wennen.

Muilkorf Baskerville Ultra in één oogopslag:

 • Kleur: zwart
 • Van hoogwaardig kunststof:
  • Extreem robuust en duurzaam
 • Buigzaam en soepel
  • Maximale veiligheid en het hoogste draagcomfort
  • Ergonomisch gevormd
  • Zachte neopreen voering aan de zijkanten en de kin
  • Goede houvast door de drie bevestigingspunten:
   • Aan de zijkant: riem met gesp
 • Onder: lus om de halsband doorheen te rijgen
 • Boven: veiligheidsriem met karabijnhaak (optioneel)
 •