HELPEN

S.C.S.P.

Second Chance Staffords and Pitbulls

Hoe kan u helpen?

 • Een hond adopteren
 • Opvanggezin worden
 • Meter / Peter worden
 • Vluchtbegeleider zijn
 • Aankoop uit SCSP-shop
 • Vrijwilliger worden
 • Gratis voeding of goederen
 • Promoten

Een hond adopteren

Hebt u interesse in één van onze honden? Stuur dan een mailtje naar info@scsp.be

 

Wij sturen u dan een adoptie aanvraag. Deze dient u volledig ingevuld terug te sturen, deze wordt dan beoordeeld of u een goede match voor de hond bent. Indien dit positief is, volgt er een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek wordt er met u besproken wat u kan verwachten van de adoptie hond, we kijken ook of de omgeving geschikt is voor een hond ed.

Is het huisbezoek ook positief kan u de hond adopteren. Al onze honden worden steeds met contract geplaatst.

Opvanggezin worden

Wat houdt dit in?

Kan u geen hond adopteren, maar bent u wel geïnteresseerd om een hond tijdelijk op te vangen? Dat kan!

Er wordt dan samen gekeken welke hond het best bij u en uw leefomgeving past.

 

Wat verwachten wij van u ?

De hond kan bij u tot rust komen, u verzorgt hem, socialiseert hem, maakt hem zindelijk (indien nodig), traint hem,.. kortom je leert hem het dagelijkse leven. Als opvanggezin verwachten wij wel dat u de nodige ervaring hebt met het ras i.v.m. hondengedrag en opvoeding. Daarnaast is het ook belangrijk dat u voldoende geduld en tijd hebt om door te brengen met de hond. Natuurlijk moet u ook over de nodige ruimte beschikken.

U observeert de hond, zodat u later mee kan helpen aan de herplaatsing van de hond. Dan kennen de nieuwe eigenaren de positieve en negatieve kantjes van de hond al van bij de adoptie. U dient ons op de hoogte te houden hoe het met de hond gaat.

 

Als opvanggezin bent u heel belangrijk voor de hond. U geeft hem namelijk al de kans op een warme mand, zodat hij niet meer in een asiel zit en eventueel ingeslapen of gestolen kan worden.

 

Hebt u wat tijd, geduld en ruimte in uw huis/hart en het lijkt u wel wat om een hond tijdelijk op te vangen..?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op, wij verwelkomen u graag in ons team!

Meter / Peter worden

U kan geen hond adopteren of opvangen, maar wil toch graag helpen? Dan kan u een hond op afstand fosteren!

Word meter of peter van een hond en help zo mee met de kosten van zijn verzorging.

 

U kan vanaf € 10 per maand meter of peter worden van een hond naar keuze. Uw naam komt dan ook bij de hond te staan op de website en de facebookpagina.

Kijk in de map "Meter/Peter" voor de honden die u kan fosteren. Een hond kan door meerdere personen gefostert worden.

 

Stuur een mailtje naar : info@scsp.be met uw gegevens + de vermelding van de hond die u wenst te fosteren.

Dit geld zal worden gebruikt voor o.a. ontwormingstabletjes, pipetjes, voer, medicijnen etc.

Vluchtbegeleider worden

 

Wij zoeken regelmatig vluchtbegeleiders die van uit het zuiden van Spanje naar België of Nederland vliegen.

 

Het is maar een kleine moeite en er komen geen extra kosten voor u bij.

Het enige wat wij nodig hebben zijn : uw vluchtnummer, uw reserveringsnummer, datum van vertrek en uw naam.

 

Vrijwilligers van het asiel brengen de hond en zijn papieren tot bij u aan de incheck-balie in een geschikte, toegestane transportbox. Zij zullen u helpen met de hond in te checken. Bij aankomst in België of Nederland brengen medewerkers van de luchthaven de hond naar de bagagehal. U begeleid de hond dan naar de aankomsthal waar u verwelkomd wordt door vrijwilligers van de organisatie en/of de nieuwe baasjes! Zij nemen hier de hond en z'n papieren van u over en brengen hem naar zijn nieuwe thuis.

Aankoop uit de SCSP-shop

 

SCSP verkoopt verschillende artikelen tvv de organisatie!

Door deze artikelen te kopen steun je SCSP, zodat we nog veel honden kunnen helpen/redden.

 

Wij verkopen oa gedroogde snacks, tasty bones, mazter tuigen, waakborden, kleding en nog veel meer

Ga naar onze webshop voor ons heel assortiment te kunnen bekijken.

 

We staan ook soms op evenementen met een SCSP-stand om daar onze artikelen te verkopen en onze organisatie bekender te maken.

Vrijwilliger worden

 

U kan vrijwilliger worden bij SCSP door een mail te sturen naar info@scsp.be

Wij zoeken voor verschillende onderdelen hulp van vrijwilligers:

 

1. Huisbezoeken bij adoptanten

Wij zijn steeds op zoek naar vrijwilligers die huisbezoeken willen gaan doen bij kandidaat-adoptanten. Het is dan jou werk om te gaan kijken en bespreken of deze mensen geschikt zijn voor de adoptie van een van onze honden. Opgelet! Om huisbezoeken te kunnen doen moet je hier al reeds ervaring mee hebben bij een andere organisatie en ervaring met staffords is ook een must.

 

2. Nacontrole van geadopteerde honden

Om zeker te zijn dat alles goed gaat met onze geadopteerde honden, voeren wij nacontroles uit. Hier gaan we, al dan niet onaangekondigd, langs bij het adoptie gezin om te gaan kijken of alles goed gaat met de hond. Zien de honden er goed uit, houden de adoptanten zich aan het adoptie contract, … Na zo’n controle vul je een documentje in, welke je dan naar de verantwoordelijke van SCSP stuurt zodat wij weten dat alles OK is met de hond.

 

3. Opvolging castratie/sterilisatie

Al onze honden die geadopteerd worden uit Spanje zijn gecastreerd alvorens ze naar hier overkomen. Sommige honden zijn dit nog niet, denk aan jonge pups, herplaatsers,… Voor deze honden geldt steeds een castratie plicht. Het is dan jou werk deze op te volgen en ervoor te zorgen dat de adoptanten zich hieraan houden en het bewijs opsturen.

 

4. Opvanggezin

Opvanggezinnen hebben we steeds te kort, vaak voor pups of jonge honden die we niet in het asiel willen laten opgroeien, maar soms ook spoedgevallen ! Hebt u ervaring met het ras en wat tijd en geduld om tijdelijk een hond in huis te nemen? Wordt opvanggezin en u redt er letterlijk een leven mee!

 

5. Opvanggezin begeleider

U bent de schakel tussen het opvanggezin en het beheer van SCSP, u houdt contact met het opvanggezin, zorgt voor regelmatige updates en foto’s. Ook zorgt u ervoor dat als het opvanggezin iets nodig heeft of als er wat is met de hond dat dit tot bij ons komt.

 

6. Transport

Hebt u wat tijd en beschikt u over een eigen wagen. Dan kan u ons helpen als er transport nodig is. Dit kan zijn om goederen naar een ander punt te brengen of als er een opvanghond naar de dierenarts moet of naar zijn nieuwe thuis gebracht mag worden.

 

7. Donaties inzamelen (materiaal)

SCSP kan altijd donaties gebruiken! Denk aan: voeding, speelgoed, manden, benchen, leibanden,..

Hebt u een groot bereik en kan u mensen aanzetten om gerief te doneren? Dan bent u hier de ideale persoon voor!

 

8. Donatie verzamelpunt

Hebt u wat plaats over en bent u bereidt om donaties bij u te stockeren net zolang tot we deze kunnen gebruiken? Dat zou super zijn, het gerief wordt dan tot bij u gebracht en er wordt dan gekeken waar dit kan gebruikt worden.

 

9. Donaties beheren

U bent de persoon die gaat kijken waar de donaties gestockeerd kunnen worden, wie deze kan gebruiken en wat er gedoneerd wordt.. U dient een inventarislijst bij te houden van al de gedoneerde goederen.

 

10. Promo

SCSP is een groeiende organisatie, welke gestuurd wordt door een klein hecht team. Om honden geadopteerd te krijgen, moeten ze gepromoot worden. Denk hierbij aan delen op facebook, websites,..

U kan ook promo maken voor SCSP door het uitdelen of ophangen van flyers/affiches. In de toekomst zullen hier ook evenementen bij komen.

 

Gratis voeding of goederen ter beschikking stellen

 

We zamelen ook steeds goederen en voeding in.

Hebt u thuis nog wat liggen, in bruikbare toestand, dat u niet meer gebruikt? Gooi het niet weg, maar doneer het voor de honden!

 

Wat kunnen we zoal gebruiken?

 

 • Voeding & snoep
 • Medicatie (ontworming,..)
 • Verzorgingsproducten
 • Halsbanden, leibanden en tuigjes
 • Eet-/drinkkommen
 • Manden & dekens.
 • Benchen en transportkooien
 • Speelgoed

Promoten

 

U kan ons natuurlijk ook helpen door de pagina en de honden zoveel mogelijk bekend te maken.

Doordat de honden vaak gedeeld worden, bereiken we meer mensen en hebben we zo meer kans op mogelijke adoptie-kandidaten!