ADOPTIE

S.C.S.P.

Second Chance Staffords and Pitbulls

Een hond is niet voor even, maar voor het leven!

 

Een hond adopteren is niet iets dat u zomaar tussendoor beslist. Het hele gezin moet echter achter deze beslissing staan.

Enkele vragen die u zich moet stellen :

 

* Kan ik zo’n hond een warme mand bieden voor de rest van zijn leven?

Vaak hebben de honden er een moeilijke tijd opzitten waar ze slecht behandeld werden of gewoon op straat voor zichzelf moesten zorgen. Ze hebben nood aan een stabiele thuis en niet dat ze na een aantal weken/maanden terug herplaatst moeten worden. Het is vanzelfsprekend dat iedereen in het gezin akkoord gaat met een adoptie. De hond komt in een familie waar iedereen verantwoordelijk is voor de hond.

 

* Heb ik de tijd en ruimte voor zo’n hond?

Het is natuurlijk belangrijk dat u de nodige ruimte hebt voor een bull-ras. Zoals bij mensen heeft elke hond zijn eigen karakter. Sommige zijn luie bankhangers, andere zijn dan weer hyperactieve atleten. Sommige zijn echt feestbeesten, terwijl andere liever een rustig leven met hun ‘eigen’ mensen willen. Over het algemeen zijn het vrij actieve honden die veel beweging, training en aandacht nodig hebben.

 

Wij raden altijd een cursus aan met je nieuwe stafford/pitbull/.. (met alle rassen trouwens). Hier leer je elkaar beter kennen en natuurlijk ook vertrouwen. Het is de perfecte manier om een band te krijgen met je nieuwe maatje.

 

* Ken ik en mijn gezin de karakter-eigenschappen van deze rassen?

De bull-rassen zijn fantastische familie honden. Het zijn heel intelligente rassen, die in een stabiele thuis perfect goed gemanierd en gesocialiseerd kunnen zijn. Het zijn geen rassen om zomaar buiten in de tuin aan een ketting te houden, ze hebben veel aandacht en liefde nodig. Het zijn echte kindervrienden, die niet snel schrikken of pijn hebben. Pitbulls houden met heel hun hart en ziel van hun familie.

 

Het is belangrijk om een verantwoordelijke eigenaar te zijn, door verschillende belachelijke mythes en verkeerde voorstelling van zaken door de media worden deze honden als ‘slecht’ en ‘agressief’ gezien door vele mensen. Net zoals andere rassen, dient men de hond goed en consequent op te voeden en dan zal je er een vriend voor het leven aan over houden! Een belangrijk punt dat u moet weten bij de aanschaf van een bull-ras is dat deze honden (meestal vanaf de leeftijd van 2-3 jaar) weinig sociaal zijn naar andere honden. Natuurlijk kunnen ze vaak wel om met honden die ze regelmatig zien, maar het zijn nu eenmaal geen sociale rassen naar andere honden toe.

 

* Welke hond wil ik adopteren?

Kies een hond op basis van zijn persoonlijk, niet op zijn uiterlijk. Bent u zelf geen actieve persoon, dan is het ook niet verstandig een hyper actieve hond te nemen. Te veel honden worden terug gebracht/gedumpt in asielen omdat de eigenaar er geen tijd meer voor heeft of dat de hond toch niet past in de leefomgeving. Het is dus belangrijk om te kijken hoe de hond als individu is en of deze een match is voor u en uw levensstijl.

 

 

Bent u verliefd geworden op 1 van onze honden en wil u deze graag adopteren? Vul dan de adoptie aanvraag in en wij zullen u zo snel mogelijk beantwoorden. De meeste honden verblijven nog in Spanje en zitten met verschillende honden samen in een hok en zijn dus sociaal naar soortgenoten. Of ze met katten of kleine kinderen kunnen is vaak nog onbekend. Bij interesse in de hond, wordt dit natuurlijk ter plaatse getest!

EMAIL info@scsp.be (Algemeen)

adoptie@scsp.be (Honden)

verkoop@scsp.be (Webshop)